Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ .....γυμνός!

Κουτσούμπας: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι»

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προαναγγέλλει ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί «να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Όποιος πίστεψε το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περι ανακούφισης της κοινωνίας ας ρίξει μια ματιά στην αιτιολογική έκθεση προϋπολογισμού» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ για να προσθέσει «ο προϋπολογισμός υπηρετεί χωρίς ταλάντευση το κεφάλαιο. Σε αντίθεση με τις αφηγήσεις Τσίπρα περί επώδυνου συμβιβασμού μετά από εκβιασμό του κ. Σόιμπλε, στην έκθεση διαβάζουμε για τα πολλαπλά οφέλη της συμφωνίας, δηλαδή του τρίτου μνημονίου».
«Ο προϋπολογισμός αποτελεί επίσημη συνόψιση για τα έργα, τα σχέδια και τις επιδιώξεις τις κυβερνώσας αριστεράς. Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου είναι αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού» συνέχισε, για να συμπληρώσει «Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αλλά κλιμακώνει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι».
Υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός αποτελεί «όχημα» για τις νέες ανατροπές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» ενώ επισήμανε ότι το νέο ασφαλιστικό θα προβλέπει «συντάξεις πείνας».
Είπε ότι «στην κατεύθυνση του συμβιβασμού και κοινών περιπολιών με Τουρκία πιέζουν τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ» ενώ εκτίμησε ότι παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις «όταν ένα θέμα ανοίγει, έρχεται και ξαναέρχεται».
«Μέσα στο έδαφός μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Κέρι έδωσε πλήρη στήριξη στις τουρκικές προκλήσεις λέγοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ» σημείωσε για να προσθέσει «δηλαδή πάρ’ τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου. Η δήλωσή του απελευθερώνει την Τουρκία για νέες προκλήσεις και παραβιάσεις».
Τέλος προέβλεψε ότι «η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γίνεται για να είναι έτοιμες οι λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: