Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

62 πάμπλουτοι κατέχουν όσα 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι!

Το ....μεγαλείο του καπιταλιστικού συστήματος!
Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, κατέχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της γης, δηλαδή περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης «Oxfam International» που δείχνουν ότι οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, που αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό του καπιταλιστικού συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε ενόψει της ετήσιας συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και δείχνει πως ο πλούτος που έχουν καρπωθεί οι 62 πλουσιότεροι ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%.
Είναι προφανώς ότι οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι δεν παράγουν οι ίδιοι των πλούτο που καρπώνονται, το πιθανότερο είναι να μην συμμετέχουν καν στην παραγωγή, αλλά εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη χιλιάδων ανθρώπων και τον πλούτο που παράγουν. Οι 62 πλουσιότεροι προέρχονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία, ενώ περίπου 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από προσωπικό τους πλούτο βρίσκεται σε …..φορολογικούς παραδείσους.

πηγή : ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: