Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

21-05-16
«Τείνουμε χείρα φιλίας προς όλους και εκτιμούμε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσει και είναι θετικό ότι θα έχει τη μερική στήριξη της αντιπολίτευσης. Ευχής έργον θα ήταν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί και να χαράξουν σχέδιο. Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία για τη χώρα, να καταλάβει ο κόσμος τις επώδυνες, πλην απαραίτητες, λύσεις».
Αυτά έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ για το νομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες βράδυ της Κυριακής απο 152,5 βουλευτές του .....συνεταιρισμού, ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, δίνοντας απάντηση στα περί «δίκαιων» και «αναγκαίων» μέτρων που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, επισήμανε ότι είναι μέτρα που ευνοούν το κεφάλαιο. Αυτό φαίνεται, τόνισε, και από το ότι αυτοί που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, «άσχετα αν μια μερίδα από αυτούς σας κάνει κριτική, κάποια παλιά τζάκια που ίσως νιώθουν ότι χάνουν από νέους ανταγωνιστές».
Οπως σημείωσε, «μετά απ' όλα αυτά, είναι πολύ λογικό να βγαίνουν στα κεραμίδια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να τρελαίνονται στην κυριολεξία, αφού τους κλέβετε τα πνευματικά δικαιώματα. Κόμματα, και ιδιαίτερα η ΝΔ, που όλα αυτά τα χρόνια είχαν κάνει σημαία τους τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις, τη στήριξη του κεφαλαίου, να βλέπουν τώρα να τους ξεπερνάτε σε επιδόσεις, δεν το αντέχουν».
Εξάλλου, πρόσθεσε, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. «Ιστορικά, στις δύσκολες στιγμές για το σύστημα, πάντα ή σχεδόν πάντα, τη βρώμικη δουλειά την έβγαζε η σοσιαλδημοκρατία, τέτοια κόμματα που μπορούν πιο εύκολα να χειραγωγούν το λαό και να δίνουν το χρόνο στα πιο αυθεντικά κόμματα της αστικής τάξης να ξεπλυθούν, όπως προσπαθούν να κάνουν τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ανώνυμος είπε...

Τα «εύσημα» του ΣΕΒ έδειξαν το ποιον υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης
Το ποιον υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα «εύσημα» που δίνει ο ΣΕΒ, ο οποίος «καλεί σε υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου» και «στήριξη της κυβέρνησης».
Αλλωστε, όπως τόνισε, πώς μπορούν να μην τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και συνολικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν για λογαριασμό τους η κυβέρνηση υποθηκεύει με το «υπερταμείο» τον πλούτο της χώρας για 99 χρόνια; Παραδίδονται, πρόσθεσε, «δεκάδες ακίνητα - φιλέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους με φορολογικά κίνητρα και αυτό το βαφτίζετε "ανάπτυξη"».
Αναφέροντας ως παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση αυτή των 14 αεροδρομίων που παραδίδονται στην κοινοπραξία «Fraport», ολοκληρώνοντας αυτό που άφησε στη μέση η προηγούμενη κυβέρνηση, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε, πως αξιοποιώντας και το διάταγμα του 1953 στο οποίο βασίζεται, προβλέπει μεταξύ άλλων προνόμια όπως «εξ ολοκλήρου διασφάλιση των κεφαλαίων, εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ, από δημοτικά τέλη, από κάθε πράξη επίταξης ή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. (...). Οσο, δε, για τους εργαζόμενους, δεν δεσμεύεται για τη διατήρηση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Και όσοι δεχτούν να δουλέψουν στον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να δεχτούν επαχθείς εργασιακούς όρους, όρους γαλέρας και μειωμένους μισθούς».