Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γιγάντια επιχείρηση μετακίνησης προσφύγων από την Ειδομένη σε χώρους φιλοξενίας.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της Ειδομένης, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των .... δημοσιογράφων . Σύμφωνα με την Αστυνομία, που μαζί με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελούν τις μόνες πηγές ενημέρωσης για την εξέλιξη της επιχείρησης, έχουν αποχωρήσει συνολικά 42 λεωφορεία με περισσότερους από 2.031 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες περίπου, είχαν μετακινηθεί το τελευταίο δεκαήμερο από την Ειδομένη σε “χώρους φιλοξενίας”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη ομαλότητα και «από το πρωί μετακινήθηκαν συγκεκριμένα 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Στην Ειδομένη εφαρμόζεται ‘’κόφτης 6 χιλιομέτρων’’ στην ενημέρωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την απαγόρευση προσέγγισης δημοσιογράφων κατά την επιχείρηση εκκένωσης, με εξαίρεση την ΕΡΤ και το ΑΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, πρόκειταιγια επιχείρηση λογοκρισίας που πλήττει την ελευθεροτυπία και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.Σε ένα Κράτος δικαίου, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελεύθερη ενημέρωση, κατέληξε.