Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων», κατά τον “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ!


Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:
«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες. Επιπλέον, το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας.
Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις - παλιότερα οι "πλατείες", σήμερα το "παραιτηθείτε" - και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων "εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών".
Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: