Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ελαττωματικός ηθικός κώδικας ή κατά συνθήκη ψεύδη.

Το πρόβλημα με τις λακούβες (διάβαζε λάκκους), στην είσοδο της Αλεξάνδρειας -στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, στην Παλαιά Εθνική Οδό, την οδό 28η Οκτωβρίου- είναι από χρόνια το ....σήμα κατατεθέν της πόλης .
Οι ζημιές για τα διερχόμενα οχήματα, ακόμη και για τα ελαφρά Ι.Χ. αλλά ιδιαίτερα για τα βαρυφορτωμένα φορτηγά ήταν ανυπολόγιστες αφού κάθε διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο απαιτούσε εκτεταμένες επισκευές σε αμορτισέρ, σούστες, ζυγκιά κτλ.
Σε κάθε έκκληση της αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξάνδρειας για τη λήψη μέτρων και την αποκατάσταση του προβλήματος η μόνιμη επωδός της διοίκησης ήταν: “ΜΟΝΟΝ Ο ΟΣΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ  ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ , Ή ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΙΝΟΥ......”    κτλ, κτλ, κτλ......
Έλα μου όμως που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και την 5η Αυγούστου 2016 η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας φόρτωσε μισό φορτηγό πίσσα και σε ένα πρωινό αποκατέστησε ένα καρκίνωμα ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών.
Πάντως δεσπόζουσα θέση στις εργασίες, κατείχε ένας υπάλληλος του ΟΣΕ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ......παύση των εργασιών όταν επρόκειτο να περάσει κάποιο τραίνο!
Καλό το χρόνιο μπαλαμούτι κύριοι της διοίκησης του δήμου, που ταλαιπωρείται χωρίς αιδώ χιλιάδες δημότες του δήμου μας ,αλλά δυστυχώς έχει κοντά ποδάρια το ρημάδι......

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο κλασικό βιβλίο «Τα κατά συνθήκην ψεύδη του πολιτισμού μας» ο Μαξ Νορντάου καταγράφει (το 1883) τη διαστρέβλωση της αλήθειας ως θεμέλιο της (συν)ύπαρξής μας.
Πρώτα αναλύει τις θρησκευτικές κατασκευές, τον γάμο , τις απάτες του υλιστικού πολιτισμού μας και το ύψιστο ψέμα στο οποίο βασίζεται ο Τύπος: ότι εκφράζει τη λεγόμενη «κοινή γνώμη», ενώ επί της ουσίας (προσπαθεί να) τη διαμορφώνει.
Και στο τέλος αφιερώνεται σε «διάφορα μικρά ψεύδη» που συγκροτούν την ακατάσχετη ψευδολογία (η οποία γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα αθώα, χιλιοειπωμένα ψέματα ρουτίνας και στην ψυχοπαθολογία της μυθομανίας) που ορίζει και τον δημόσιο βίο και την ιδιωτική σφαίρα. Ας το παραδεχθούμε, δεν μας κατατρώγουν τα ψέματα, εμείς τα αναμασάμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΎ tredy ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.
ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ .
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς δεν έγινε κανένας εκτροχιασμός τραίνου απο την πισσα που έπεσε, και δεν θα θρηνήσουμε .
Μόνον κάποιοι πρόσεξαν την ....ΑΛΉΘΕΙΑ, σοβαρά τραυματισμένη να κείτεται στις γραμμές του τραίνου!