Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Μέσα σε μια βδομάδα η εικαστική κοινότητα έχασε επτά σπουδαία μέλη της, σημαντικούς καλλιτέχνες που με το έργο τους, την αστείρευτη δημιουργία τους και τη προσωπική τους αξία τίμησαν την Τέχνη, ενέπνευσαν τις νεότερες γενιές καλλιτεχνών, άφησαν βαριά κληρονομιά στην ελληνική κοινωνία.
 Παλαιολόγος Θεολόγου, Γιώργος Ιωάννου, Γιάννης Μανιατάκος, Γιάννης Κουνέλλης, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Βαλαβανίδης, Στέλιος Λαπούρτας !
 Όμως,δεν έφυγαν, είναι πάντα εδώ! Όπως και όλοι οι καλλιτέχνες που έφυγαν πριν από αυτούς, έγιναν πνεύμα και ιστορία, είναι πάντα χρώμα και φως και θα είναι πάντα κοντά μας, δίπλα μας με το έργο τους, για να ανοίγουν τους δρόμους και να ζωντανεύουν τα μονοπάτια μας! Για να  θυμίζουν, ότι οι Καλλιτέχνες συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από τα δημιουργήματά τους, αφήνουν ίχνη από χρώματα, από φιγούρες, από συνθέσεις και ιδέες...  Για να θυμίζουν ότι οι Καλλιτέχνες κληροδοτούν Πολιτισμό!!!
 Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας αποχαιρετάει  αυτούς τους σημαντικούς Καλλιτέχνες με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη αναγνώριση, την αξιοπρέπεια και τη δικαίωση των Εικαστικών Καλλιτεχνών, για να συνεχίσουν να παράγουν Πολιτισμό .
 Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: