Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, ζητά να πάρει πίσω ο Δήμος την απόφαση για απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών


Η ανακοίνωση του Συλλόγου :
«Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 350 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Μέσα στην περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας.
Η ανάθεση της αποκομιδής για τρεις μέρες σε ιδιώτη θα κοστίσει στο Δήμο 64.000 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 192.000 ευρώ για τις τρεις μέρες, χρήματα που θα βγουν από τη δική σου τσέπη, ενώ τα δικά μας μεροκάματα δεν στοιχίζουν ούτε τα μισά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα κληθεί να πληρώνει ο λαός αν περάσουν τα σχέδια τους να δώσουν την καθαριότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε το Δήμο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και εσάς να σταθείτε δίπλα μας και να στηρίξετε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: