Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ .......

Πενήντα χρόνια πέρασαν (από την περίοδο της καταραμένης χούντας), χωρίς καμιά κυβέρνηση να μπορέσει να καταργήσει (μεταξύ όλων των άλλων) και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, που είναι το ύστατο μέσον διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων για τους εργαζόμενους.
Χρειάσθηκε η άνοδος κάποιων αυτοαποκαλούμενων “αριστερών” στην εξουσία για να επιτευχθεί το ιστορικό άλμα στον εργασιακό μεσαίωνα.
Έτσι με γελοίες διατυπώσεις ,ηλίθια ευφυολογήματα, αλλά και συκοφαντίες, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου,ανερυθρίαστα δήλωσε ότι η ρύθμιση για την απεργία δεν ανοίγει το δρόμο για το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για περιστολή του δικαιώματος στην απεργία», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι «και εν μέσω εποπτείας είναι δυνατόν να ασκηθεί μια φιλεργατική πολιτική» και αυτό «ενοχλεί την πολιτική θέση που παραπέμπει στη Δευτέρα Παρουσία τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων».
Βέβαια, η συγκεκριμένη διατύπωση μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει, αφού η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ασκεί «φιλεργατική πολιτική», αλλά χειροκροτείται από τον ΣΕΒ για τα μέτρα που εφαρμόζει, όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Το μόνο που είχε να αντιτάξει η Έφη Αχτσιόγλου , ήταν ότι το δικαίωμα στην απεργία θα βρισκόταν υπό διωγμό «εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καθόταν η ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: