Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Πνίγηκε στις διοξίνες η Αλεξάνδρεια


  Σκηνές τρόμου βιώνουν οι κάτοικοι του δήμου Αλεξάνδρειας που πνίγηκε στους καπνούς και τις διοξίνες από πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αλεξάνδρειας (ΣΜΑ), τον οποίο η ανικανότητα και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής μετέτρεψε σε Χώρο Ανοιχτής Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). 

  Στην γενικευμένη περιβαλλοντική βλάβη που επί τόσα χρόνια ατιμώρητα προκαλούσε η ελεύθερη απόθεση των απορριμμάτων στο έδαφος όπου η έκθεσή τους στίς όποιες καιρικές συνθήκες, στον αέρα τη βροχή το χιόνι, προξενούσαν ανεπανόρθωτη βλάβη στον υδροφόρο ορίζοντα από διηθήσεις, προστέθηκε η φωτιά και τα σκουπίδια ως γνωστόν όταν καίγονται παράγουν διοξίνες που είναι κίνδυνος- θάνατος για τη δημόσια υγεία αφού προκαλούν βλάβες που πιθανότατα είναι μη αναστρέψιμες για τη υγεία μας και για το περιβάλλον..
   Η καύση των απορριμμάτων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες πλαστικών σχηματίζει τοξικές ενώσεις με πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο τη χημική οικογένεια των διοξινών που διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα ρυπαίνοντας τον αέρα και στη συνέχεια επικάθονται στο έδαφος ή στους φυτικούς οργανισμούς, οι οποίοι καταναλώνονται από τους ζωικούς και καταλήγουν στον άνθρωπο μέσω της τροφικής αλυσίδας.
  Οι διοξίνες σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΤΕΕ είναι χημικές ενώσεις, εξαιρετικά ανθεκτικές στη βιολογική τους αποδόμηση, με αποτέλεσμα να βιοσυσσωρεύονται. Δηλαδή δεν μπορούν να μεταβολιστούν ή να αποβληθούν από τον οργανισμό, αλλά αποθηκεύονται στο λίπος των ζωικών οργανισμών, πολλαπλασιάζονται και συνεχώς αθροίζονται προκαλώντας χρόνια δηλητηρίαση.
  Οι επιπτώσεις των διοξινών είναι σοβαρές και έχουν συνδεθεί με όλες τις πιθανές μορφές καρκίνου στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, προκαλούν σακχαρώδη διαβήτη, ηπατικές βλάβες, στειρότητα, νευρολογικές διαταραχές στα παιδιά, νευροπάθεια, δερματικές παθήσεις, βλάβες στα έμβρυα κ.α. Το ποσοστό βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η ηλικία, το σωματικό βάρος, αλλά ιδίως από το είδος της διοξίνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η διοίκηση του δήμου αποδείχθηκε η πιό ικανή..... να μας εξοντώσει.
Αφού αρχίζει να ψεκάζει για προνύμφες κουνουπιών αντί για τον Μάρτιο τον Ιούλιο,όταν έχουν θεριέψει πιά εκατομύρια κουνούπια.
20 ώρες χρειάσθηκε μέχρι να καταλάβει ότι μόνον με επιχωμάτωση μπορούσε να σταματήσει το κακό στον ΣΜΑ.
40 ώρες τελικά έκανε να θάψει τη φωτιά στο βουνό απο τα σκουπίδια που μαζεύθηκαν στο διάστημα της θητείας της και πήραν φωτιά προχθές.
Κάπου εκεί στα καμένα σκουπίδια είναι η φυσική της θέση.......