Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ερευνήτρια του MIT των ΗΠΑ υποστηρίζει πως πρέπει να τηρούμε απόσταση 8,23 μέτρων από τους άλλους.



Η καθηγήτρια του MIT Lydia Bourouiba, η οποία ερευνά τη δυναμική του βήχα και του φταρνίσματος για χρόνια, προειδοποιεί σε πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες, που θεωρούν ότι τα 2 μέτρα είναι μία ασφαλής απόσταση από νοσούντα στον Covid-19, βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930, .
Η ίδια υποστηρίζει ότι η έρευνά της απέδειξε οτι«τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα μπορούν να μετακινηθούν από 23 έως 27 πόδια (δηλαδή απο 7,01 έως 8,23 μέτρα) και ο ιός μπορεί να παραμείνει «ενεργός» για ώρες.».
Προειδοποιεί επίσης ότι «σταγονίδια που κατακάθονται κατά μήκος της τροχιάς τους μπορούν να μολύνουν τις επιφάνειες», ενώ αναφέρει και ότι «υπολείμματα ή πυρήνες σταγονιδίων» μπορούν να παραμείνουν στον αέρα «για ώρες».
Εφιστά ιδιαίτερα δε την προσοχή στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει στην έκθεσή της, αντιμετωπίζουν «υποτιμημένο κίνδυνο πιθανής έκθεσης» .
Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναθεωρηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που παρέχονται επί του παρόντος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με την ανάγκη εξοπλισμού προστασίας, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη», όπως δήλωσε στο USA Today.
Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ δήλωσε στο ίδιο Μέσο πως καλωσορίζει τις νέες μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: