Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

λαός και ...εφοπλιστές

Το πλοίο σύμβολο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ζωντανή ιστορία των αγώνων του ελληνικού έθνους, παραχωρήθηκε... τιμής ένεκεν στον εφοπλιστή Λεό Πατίτσα και τη σύζυγό του Μαριέττα Χρουσαλά για να μετατραπεί σε πίστα χορού για celebrities, μοντέλα και κοσμικές κυρίες.
Μετά το «Island» και τον «Αστερα», οι νεόνυμφοι, με τις ευλογίες του Ελληνικού Στρατού, συνέχισαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του γάμου τους πάνω στο ιστορικό θωρηκτό, σε μια βραδιά με νταούλια, ζεϊμπέκικα και καρσιλαμάδες.Αποκορύφωμα της βραδιάς- ντροπή, οι αναμνηστικές φωτογραφίες των μοντέλων να λικνίζονται κάτω από τα κανόνια του θωρηκτού που για τον Στρατό αποτελεί μουσείο Ιστορίας. Το ερώτημα βέβαια είναι που , πότε και πόσο προκλητικώτερα θα γίνει ο επόμενος γάμος κάποιων χλιδάτων, που μεσούσης της  κρίσης για το λαό ,αυτοί με τις ευλογίες της κυβέρνησης βλέπουν τα πλούτη τους να αβγατένουν  ( με τις κυβερνητικές επιλογές όπως π.χ. άρση του καμποτάζ) ακόμα περισσότερο,σε σημείο να προκαλούν τη οργή του λαού που υποφέρει τα πάνδεινα .
 Αλήθεια τι θα πράξει τώρα ο υπουργός Άμυνας και  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μετά τη διαπίστωση ότι το θωρηκτό μετατράπηκε σε ντισκοτέκ?

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Η λογικη ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ έχει και ...μερικά μικρά ,πολύ μικρά,προβληματάκια ....κάποτε.
Πάρτε παράδειγμα το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας που ο Γκιόνογλου το έκανε ...καφενείο.
Κι αυτα είναι μόνο η αρχή, ακόμα δεν εμφανίσθηκαν τα ....ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ...