Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κοινωνικός και πολιτικός αυτ(οματ)ισμός

Τα ξημερώματα δόθηκε η (προσωρινή ή μόνιμη;) λύση του δράματος που έχει στηθεί στη Νομική Αθηνών .Το πολιτικό φάουλ της Νομικής ήδη έχει παραγάγει πολιτικό αποτέλεσμα, το οποίο σύντομα θα βρούμε μπροστά μας, με πρώτους και καλύτερους αυτούς που το διέπραξαν. Όμως αυτό δεν είναι το κύριο. Πολύ σημαντικότερο είναι το πολιτικό συμπέρασμα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια.
Σε ένα πρώτο επίπεδο όλη την τελευταία περίοδο παρατηρούμε ότι επιτυγχάνει σχεδόν απολύτως η απόπειρα της κυβέρνησης – και των ΜΜΕ που την υπηρετούν πιστά – να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό».
Δηλαδή όχι μόνο τον μέγιστο δυνατό κατακερματισμό της κοινωνίας και των όποιων αντιστάσεων διέθετε, αλλά κυρίως την αντιπαλότητα μεταξύ ευρύτατων κοινωνικών ομάδων, των οποίων τα συμφέροντα – σε συνθήκες χρεοκοπίας και πλήρους κοινωνικής διάλυσης – κατ’ επίφαση μόνο συγκρούονται.
Με ψευδο-ηθικολογικά επιχειρήματα, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες μία προς μία στοχοποιούνται, απομονώνονται και εκτελούνται κατηγορούμενες και καταδικαζόμενες – στο εικονικό μιντιακό δικαστήριο – για διαφθορά ως υπεύθυνες για την κατάσταση χρεοκοπίας την οποία βιώνει ολόκληρη η χώρα εξ αιτίας των χρόνιων πολιτικών εγκλημάτων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
Το κόμμα που σήμερα έχει αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μαζί με εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης, κατά... σύμπτωση έχουν κυβερνήσει τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως αποτελεί «λεπτομέρεια» η οποία ούτε καν συζητείται πλέον. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Ακόμη και για την ατιμωρησία που το ίδιο το πολιτικό σύστημα επιφυλάσσει για τον εαυτό του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: