Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Προτροπές της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» και εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ


Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο συνδυασμός της  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ»που πλειοψήφησε στις πρόσφατες εκλογές του Εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρείας, προτείνει-προτρέπει τους συμπολίτες μας:  «να επιλέξουν για τις αγορές τους τα μικρά εμπορικά μαγαζιά της γειτονιάς τους, να αφήσουν τα χρήματα στους απλούς ανθρώπους και όχι σε μεγάλες εταιρίες, έτσι ώστε φέτος, περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν "Καλά Χριστούγεννα"!
Και όπου άλλου μπορείτε,να  επιμένετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Όμως το βάθεμα-για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών- της φτώχειας, που έχει «στεγνώσει» την αγορά και φέρνει καθημερινά χιλιάδες μικρέμπορους αντιμέτωπους με την απόγνωση των άδειων ταμείων είναι η εικόνα που περιγράφει ανάγλυφα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κάνοντας λόγο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, περιμένοντας κάθετη πτώση στον τζίρο των γιορτών. Την ίδια στιγμή, το δραματικό τσεκούρωμα που έχουν υποστεί τα λαϊκά εισοδήματα αποτυπώνονται στην αγορά στη μείωση του τζίρου, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά.
Ετσι έχουν τα πράγματα και ολοένα δυστυχώς θα χειροτερεύουν, και συνεχώς θα  πτωχεύει και θα εξαθλιώνεται ο λαός όσο κλιμακώνεται η άγρια επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να διασωθεί η κυριαρχία των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: