Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η «task force» για τη «βελτίωση» του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.


Ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης»( «taskforce» )  της Κομισιόν, Χ. Ράιχενμπαχ (ο αόρατος  υπερπρωθυπουργός μας), σε συνέντευξή του σε  γερμανική εφημερίδα ,απάντησε πολύ κυνικά, στην ερώτηση  πότε θα έλθουν «οι καλοί επενδυτές» στην Ελλάδα:
<< Αυτό θα συμβεί όταν πειστούν πως η οικονομία της Ελλάδας «...δεν πάει πιο κάτω, ότι, δηλαδή, βρίσκεται πλέον στον πάτο»,δήλωσε . και επειδή, όπως πρόσθεσε, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και, άρα, «η επενδυτική αβεβαιότητα» παραμένει, η σημαντικότερη αποστολή της «ομάδας δράσης» ,είναι να «βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».
Για τα κοράκια των αγορών, «βελτίωση του επενδυτικού κλίματος» σε μία χώρα σημαίνει πλήρη οικονομική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της, με μισθούς - φιλοδωρήματα, εργασιακά και άλλα δικαιώματα ανύπαρκτα, με δομές Κοινωνικής Πρόνοιας που θα βασίζονται στη φιλανθρωπία ηλικιωμένων κυριών, στην «εταιρική κοινωνική ευθύνη» και τον «εθελοντισμό» των ΜΚΟ. Με εργαζόμενους δίχως αξιοπρέπεια κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, χωρίς το στοιχειώδη αυτοσεβασμό στα γεράματα.
Αυτήν την Ελλάδα πασχίζουν να φτιάξουν τα κόμματα του «μαύρου μετώπου» ,γι' αυτό και με λύσσα χτυπούν τους οργανωμένους μαζικούς αγώνες του λαού, είτε με ΜΑΤ και εισαγγελείς, είτε με την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: