Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Άοπλοι Ράμπο χωρίς ….τηλέφωνα και Η/Υ.


Σε θρίλερ έχει εξελιχτεί η υπόθεση της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και οι δύο εισαγγελείς βρέθηκαν χθες στον Άρειο Πάγο όπου τους ζητήθηκαν διευκρινίσεις .
Οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης που ήταν  επιφορτισμένοι  να κυνηγήσουν το οικονομικό έγκλημα αποδεικνύεται ότι δεν είχαν καμιά  βοήθεια στο πολυσύνθετο έργο τους.. Δεν είχαν ούτε μία γραμματέα για να καταγράφει τις καταθέσεις, ενώ το γραφείο τους δεν διέθετε υπολογιστές και είχε μόνο λίγες καρέκλες... και ένα βουνό δικογραφίες…
Οι δύο εισαγγελείς χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά τους λάπτοπ για να κάνουν τη δουλειά τους και τα προσωπικά κινητά τους για να τηλεφωνούν αφού  στα γραφεία τους είχαν μόνο εσωτερική κλήση!... Σύμφωνα με πληροφορίες (ΕΘΝΟΣ), πριν καιρό είχαν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την απόσπαση περίπου 20 υπαλλήλων οι οποίοι να έχουν εμπειρία, επιχειρησιακή ικανότητα και επάρκεια. Εν τούτοις (κατά τις ίδιες πληροφορίες) τους προσφέρθηκαν τέσσερις-πέντε νεαροί. Αυτό ίσως δυσαρέστησε τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς.
Έντονα αντέδρασε χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που
με ανακοίνωση της έκφρασε  και  την  απορία της για το τι οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να αλλάξει σε τόσο σύντομο διάστημα το νομοθετικό πλαίσιο με αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων, μολονότι ο νεοσύστατος θεσμός έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα απολύτως ικανοποιητικά.
Ωστόσο Εισαγγελικές πηγές που ήλθαν σε επικοινωνία με τους Γ. Πεπόνη, Σ. Μουζακίτη υπογράμμιζαν χθες : «δείτε τις υποθέσεις που χειρίστηκαν για να καταλάβετε ότι σαφώς και κάποιοι ενοχλήθηκαν».
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η απογοήτευση των εισαγγελέων που ενώ έδιναν εντολές για αυτόφωρες συλλήψεις, παρ΄ όλα αυτά εκείνοι στη συνέχεια αφήνονταν ελεύθεροι λόγω ατέλειας του σχετικού νόμου. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: