Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι Άγγλοι τάκαναν...μούσκεμα.


Το μικρό μπουκαλάκι του νερού πωλείται προς 1,05 λίρα Αγγλίας.
  «Σκωτσέζικο ντους» για την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, που από χθες το πρωί δεν είχε ζεστό νερό! Στα περισσότερα δωμάτια σε όποια πλευρά και αν γύριζαν οι αθλητές τη στρόφιγγα της βρύσης το νερό έβγαινε παγωμένο, όπως το... χιούμορ των Βρετανών.
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος μίλησε με τους υπευθύνους στο ολυμπιακό χωριό και από το μεσημέρι σε αρκετά δωμάτια δούλευαν υδραυλικοί! Αρχικά το πρόβλημα φαινόταν να δημιουργείται από λέβητες, αλλά τελικά οι τεχνικοί άρχισαν να κοιτούν τις παροχές. Ενώ με απολογητικό ύφος δικαιολογήθηκαν και για την ιδιαίτερα χαμηλή πίεση του νερού, λέγοντας πως εισήλθε ξαφνικά μεγάλος όγκος αθλητών στο χωριό.
Μέλος άλλης εθνικής αποστολής έκανε παράπονα πως... κάηκε, καθώς η δική του βρύση έβγαζε μόνο καυτό νερό, ενώ η πίεση του νερού σε όλο το χωριό θυμίζει επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα, περασμένων δεκαετιών.
Ολα αυτά στο σύγχρονο (;) Λονδίνο που έχει βρεθεί αδιάβαστο τις πρώτες κρίσιμες ώρες πριν από τους Αγώνες. Την ίδια ώρα, στο βασικό κέντρο Τύπου (μια και ο λόγος για το νερό), οι δημοσιογράφοι προχώρησαν σε επίσημη διαμαρτυρία μέσω της AIPS (Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικού Τύπου) διότι το μικρό μπουκαλάκι του νερού πωλείται προς 1,05 λίρα Αγγλίας.
Η υπεύθυνη Τύπου των Αγώνων Τζέιμς Πιρς δικαιολογήθηκε λέγοντας πως και η ίδια παίρνει μεγάλη συσκευασία με νερά για να έχει έκπτωση!
Το επιθετικό άρθρο που ήδη δημοσιεύτηκε από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της AIPS έχει τίτλο «Ο πόλεμος του νερού» και «στολίζει» τους διοργανωτές, όταν - θυμίζουμε - στην Αθήνα το νερό ήταν δωρεάν στους χώρους των εγκαταστάσεων και Τύπου για αθλητές και δημοσιογράφους.
Αλλά μήπως αν αυτά που βλέπουμε τα πρώτα 24ωρα στο Λονδίνο γίνονταν στην Αθήνα δεν θα ήμασταν ήδη κρεμασμένοι στα... τσιγκέλια των κορυφαίων βρετανικών (και άλλων ευρωπαϊκών αλλά και αμερικανικών) ταμπλόιντ; Εδώ δεν έχει ανοίξει μύτη ακόμα, αν και μέσω του twitter (ιδιαίτερα δημοφιλές στους αθλητές) έχουν αρχίσει τα παράπονα.
Πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: