Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τι να σημαίνει άραγε για έναν άρρωστο λαό το υγιές νόμισμα; ΑΚΕΛ : θα εγκαταλείψουμε το ευρώ, εάν οι διεθνείς πιστωτές επιμείνουν σε αυστηρά μέτρα λιτότητας..


Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ακόμη και την έξοδο από το ευρώ. Σύμφωνα με την κυπριακή online εφημερίδα, 24.com.cy, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι η Κύπρος ενδεχομένως να εγκαταλείψει το ευρώ, εάν οι διεθνείς πιστωτές επιμείνουν σε αυστηρά μέτρα λιτότητας.
«Εάν η τρόικα επιμείνει σε επώδυνα μέτρα, πρέπει να επιμείνουμε και να λέμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ, επειδή είναι τόσο σημαντικό για εμάς;» αναρωτήθηκε ο κ. Κυπριανού. Και συνέχισε: «Δεν προλέγω στο τι πρέπει να κάνουμε. Λέω ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά, εάν πραγματικά θέλουμε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό του τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει να μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Γι’ αυτό και ζήτησε να γίνει μελέτη τόσο για το τι έχει αποκομίσει η Κύπρος από την ένταξή της στο ευρώ όσο και για τι θα επιφέρει μια έξοδός της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δεν έκρυψε πως το κόμμα του διαχρονικά είχε επιφυλάξεις για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. και κατ’ επέκταση στη ζώνη του ευρώ.
www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: