Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πως κατασκευάζουν πληροφοριοδότες οι αμερικάνοι...


Η σχολική εργασία ενός 16χρονου μαθητή σχετικά με την αμερικανική κυβέρνηση άρεσε τόσο στον δάσκαλό του, που τον επιβράβευσε με Α+ (άριστα). Η ανταμοιβή συνοδεύτηκε όμως και από μια επίσκεψη από πράκτορες του FBI, γράφει το RT. 
O Τζάστιν Χόλμαν λέει ότι στην εργασία του συμπεριέλαβε πληροφορίες σχετικά με το νόμο περί εθνικής άμυνας, στοιχεία για τον Ρον Πολ, για τους Anonymous και το κίνημα Occupy Wall Street. Η εργασία του ανέβηκε στο YouTube, όπου έγινε αντιληπτή από το FBI, το οποίο πραγματοποίησε επίσκεψη στο σπίτι του και του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις απόψεις του για μια σειρά από θέματα που περιλαμβάνονται στο έργο του. Ο Χόλμαν λέει ότι η συνάντηση δεν ήταν μια ανεπίσημη κουβέντα αλλά μια πρόταση.
Σύμφωνα με τον μαθητή το FBI προσπάθησε να τον προσλάβει ως μυστικό πράκτορα ώστε να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τους Anonymous και το κίνημα Occupy Wall Street. «Ήθελαν να γίνω πληροφοριοδότης, ενδεχομένως να θέσω τη ζωή μου σε κίνδυνο, για να τους βοηθήσω να αποκτήσουν πρόσβαση σε χάκερ και διαδηλωτές.»
Μετά από αυτή την εμπειρία ο μαθητής λέει ότι αποφάσισε να κάνει και ένα δεύτερο βίντεο για να καλύψει τις πρόσφατες εξελίξεις «που αφορούν το NDAA, το TrapWire, την αυξανόμενο αστυνομικό κράτος και το ενδεχόμενο ενός πολέμου με το Ιράν». Το πρώτο κλιπ μέχρι τώρα έχει πάνω από 148.000 views.
πηγη:moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: