Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Την Δευτέρα, 5 του Νοέμβρη, θα κατατεθεί στη Βουλή, το νέο πακέτο μέτρων.


Τέρμα οι "ελιγμοί" και τα «τσαλιμάκια» της ΔΗΜΑΡ, για τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι....

Ο  υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας,  μετά τη σύσκεψη της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου με δηλώσεις του τόνισε ότι:
 «Η τρόικα δυστυχώς ήταν αρνητική και στο θέμα του 10% του οικογενειακού μισθού και στο θέμα της επεκτασιμότητας της σύμβασης».
  Οσον αφορά στο θέμα της κύρωσης από τη Βουλή των ιδιωτικοποιήσεων, έσπευσε να συμφωνήσει και ο ίδιος με την άποψη της τρόικας που το απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι «πολύ δύσκολα ένας ξένος επενδυτής θα ερχόταν στην Ελλάδα αν έπρεπε τελικά η Βουλή να κυρώσει τη σύμβαση».
 Πάντως, προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συμβιβασμού σε ό,τι αφορά στα προσχήματα που βάζει η ΔΗΜΑΡ για να υπερψηφίσει τα μέτρα, το νέο πακέτο μέτρων θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, 5 του Νοέμβρη, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις 7 του μήνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε με νόημα ότι «θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά», προσθέτοντας μάλιστα ότι το ζήτημα μάλλον δεν επρόκειτο να τεθεί στο χτεσινό Euro Working Group. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε ο συντονισμός των υπουργείων για τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία «θα είναι έτοιμα στην ώρα τους».
Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα θα ενσωματωθούν τα δημοσιονομικά, τα διαρθρωτικά και τα εργασιακά, που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τη μεθεπόμενη Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Νοέμβρη, ώστε η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 12 του μήνα, όπου θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: