Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά προκαλούν εγκεφαλικά στις γυναίκες !

διαφήμιση του ...1944!

Οι γυναίκες που πίνουν έστω και ένα ανθρακούχο αναψυκτικό τη μέρα, αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, προειδοποιεί νέα έρευνα.
Η καθημερινή κατανάλωση ποτών που περιέχουν αρκετή ζάχαρη αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβου στον εγκέφαλο σε ποσοστό πάνω από 80%, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιαπωνία.
Η επίδραση των ζαχαρούχων αναψυκτικών στους άντρες ωστόσο δεν είναι η ίδια, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οσάκα παρατηρήθηκε πολύ μικρή αύξηση του κινδύνου.
Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες από τις ΗΠΑ είχαν βρει ότι τόσο τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, όσο και τα με λιγότερες θερμίδες υποκατάστατά τους αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικού και στα δύο φύλα.
Η ομάδα των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Οσάκα μελέτησε 40.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40-59 ετών σε διάστημα 18 ετών, καταγράφοντας τις διατροφικές τους συνήθειες, ανάμεσα στις οποίες την κατανάλωση αναψυκτικών.
Στη διάρκεια των 18 αυτών χρόνων περίπου 2.000 από τους εθελοντές υπέστη εγκεφαλικό.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συνήθειες των θυμάτων αναφορικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και τις συνέκριναν με όσους δεν εμφάνισαν θρόμβους.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, έδειξαν ότι οι γυναίκες που έπιναν έστω και ένα αναψυκτικό τη μέρα είχαν 83% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ισχαιμικό επεισόδιο, συγκριτικά με όσες δεν έπιναν καθόλου ή πολύ σπάνια.
Πηγή : Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: