Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διπλή καραμπόλα στην Εγνατία στο ύψος του ΣΕΑ Πλατάνου Ημαθίας.


 Μία νεκρή και είκοσι δύο τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός δύο ατυχημάτων  που σημειώθηκαν στις 8.30 π.μ. της Τρίτης 22/1/2013, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ΣΕΑ Πλατάνων (τμήμα Αλεξάνδρειας - Κλειδίου, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη).   
Όλα ξεκίνησαν όταν, λόγω της πυκνής ομίχλης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αυτόματα καραμπόλα. Επιπλέον, 500 μέτρα πριν την πρώτη καραμπόλα, σημειώθηκε και δεύτερη σύγκρουση, στην οποία ενεπλάκη και ασθενοφόρο.
Σ την πρώτη καραμπόλα ενεπλάκησαν 20 οχήματα, φορτηγά και επιβατικά. Τραυματίστηκαν 21 άτομα, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά. Οι υπόλοιποι 19 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν πιο ελαφριά και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης
Στη δεύτερη καραμπόλα που σημειώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από την πρώτη, ενεπλάκησαν οχτώ οχήματα με δύο τραυματίες.
Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα από την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη και την Πιερία, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των παραπάνω νομών.
Ανακοίνωση της Αστυνομίας:
"Λόγω τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) και εξαιτίας πυκνής ομίχλης που επικρατεί από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος την ΠΑΘΕ παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Επιπλέον ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέσω της Π.Ε.Ο".
Από την αστυνομία επίσης ανακοινώθηκε ότι από τις 2μμ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) με κατεύθυνση προς Π.Α.ΘΕ., η οποία είχε διακοπεί λόγω των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί.
Πηγη ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: