Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο φόβος .....ξαναχτυπά .

13-15 νοματαίοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μοίρασαν το έντυπο υλικό τους σήμερα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, παρελαύνοντας με τις σημαίες τους !
Οι  τρείς-τέσσερις, μάλιστα ήταν και ντόπιοι, σύμφωνα με το blog VALTOS, από το οποίο δανεισθήκαμε και την φωτογραφία.

Ελεύθερη φυσικά είναι η διακίνηση των ιδεών , κανένα σχόλιο δεν χωρεί επ’ αυτού .
 Το ζήτημα ανέκυψε όταν σκόνταψα πάνω σε ότι είχαμε διαγράψει από τις μνήμες μας  τις τελευταίες δεκαετίες, κουβεντιάζοντας με κάποιο φίλο δημότη, ψαγμένο μάλιστα πολιτικά , που μου εξομολογήθηκε  ότι φοβήθηκε και πήρε αναντίρρητα το έντυπο τους......
Oυσιαστικά δηλαδή, υπέκυψε στην  φοβία που εκπέμπουν αυτοί οι άνθρωποι που τρομοκρατούν, απειλούν, δέρνουν , προπηλακίζουν, μαχαιρώνουν, κτλ,.
 Ο λαός, το θύμα σήμερα της πιο βάρβαρης επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο καπιταλισμός, για να ξεπεράσει μια απ' τις πιο βαθιές του κρίσεις, έχει να αντιμετωπίσει τώρα και το φασισμό, το βαρύ πυροβολικό του καπιταλισμού, την απαραίτητη εφεδρεία σε κάθε κρίση του, που επιτυγχάνει τέλεια όπως αποδεικνύουν και τα ποσοστά στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις , να αποπροσανατολίσει ιδεολογικά το λαό και να εκτονώσει έτσι την αντίδρασή του στους αδύναμους, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μόνοι πραγματικοί του εχθροί, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι υπηρέτες τους-οι κυβερνήσεις των μνημονίων-.
Την ίδια στιγμή το κράτος και τ' αφεντικά χρησιμοποιούν τους φασίστες, τους πλέον πρόθυμους συνεργάτες τους, για να καταστείλουν με την ωμή βία και την τρομοκρατία την αντίσταση του αγωνιζόμενου λαού.
 Καταδιώκουν και δολοφονούν μετανάστες, πουλάνε φτηνό λαϊκισμό, ανέξοδη φιλανθρωπία και κάλπικη φιλοπατρία στους απελπισμένους ιθαγενείς, την ίδια στιγμή που υπερψηφίζουν στη Βουλή τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, συναινούν στο ξεπούλημα της Αγροτικής στο μεγαλοτραπεζίτη Σάλα και συνεργάζονται με τα ΜΑΤ, κρυμμένοι πίσω απ' τις ασπίδες τους, όταν είναι να χτυπήσουν το λαό που αγωνίζεται. Γιατί, όσοι αγωνίζονται συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για το κράτος και τ' αφεντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: