Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«Το Φώς του Φεγγαριού»,προσφέρει εφέτος ο θεσμός της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου 2013.

Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα, από τη Ζώνη του Έβρου μέχρι τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της 21ης Αυγούστου 2013 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φώς του Φεγγαριού».
Εκδηλώσεις σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία.
* Το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάσει στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη «Κύκλωψ» στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
* Στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας στις 9 μ.μ. θα λάβει χώρα συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής.
* «Τι φεγγάρι απόψε!..». Παρουσίαση της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου από τη Θεατρική Ομάδα των φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εδεσσας και Περιχώρων (σε συνεργασία με το Δήμο Εδεσσας). Στις 9 μ.μ. στον Αρχαιολογικό Χώρο Λόγγου Εδεσσας.

* Συναυλία σόλο σαξόφωνο από την Άννα Παπανίδου στις 9 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: