Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ταινία μαθητών Δημοτικού της Αλεξάνδρειας με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Νάουσας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας» δημιούργησαν την «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» μια ταινία με βασικούς συντελεστές τους μαθητές της Ε2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας με τη συνεργασία  του Διεθνούς Φεστιβάλ Νάουσας. 
Το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας» (NIFF)που εδώ και 10 χρόνια δίνει ένα σημαντικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Νάουσας αλλά και του Νομού μας, άνοιξε τις πόρτες του σε μια νέα συνεργασία εξίσου σημαντική. Φέτος, για πρώτη φορά σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του, συνεργάστηκε με μαθητές  και μάλιστα με μαθητές σχολείου της πόλης μας (Ε2 του 1ου Δ.Σχολείου ) για τη δημιουργία μιας μαθητικής ταινίας  παιδιών δημοτικού σχολείου η οποία τελείωσε πριν λίγες μέρες .
Η ταινία , έχει τίτλο «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» και ήρωα ένα παιδί. Το σενάριο  βασίζεται  σε πραγματικές και ανθρώπινες στιγμές συνανθρώπων μας. «Πάτησε» σε μια ιδέα των μαθητών   το οποίο η δασκάλα τους κ. Μηρτσέκη Βασιλική έγραψε με τη βοήθεια των παιδιών  ,και  κατόπιν με  τη βοήθεια της ομάδας του Φεστιβάλ και με σκηνοθέτη τον κ.Λιόλιο  του NIFF δημιούργησαν την ταινία.

Πηγή:Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: