Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στη χαμηλή οικιακή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος απο την ΔΕΗ

Ξεδιάντροπα η ΔΕΗ ισχυρίζεται, ότι δήθεν ..... «αφορούν στην πλειονότητα εξοχικές και δεύτερες κατοικίες».
Νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών, θα επιβληθούν από τις 25 Ιούλη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από τις 25 Ιούλη 2014 καταργείται η κλίμακα οικιακής χρέωσης έως 800 κιλοβατώρες (kWh) το τετράμηνο και ενσωματώνεται στην επόμενη κλίμακα χρέωσης, γεγονός που οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση 11,1% στους λογαριασμούς του ρεύματος 2.160.000 καταναλωτών. Συγκεκριμένα, για κατανάλωση 800 kWh/τετράμηνο, η αύξηση στο λογαριασμό θα διαμορφωθεί στα 3,8 ευρώ το μήνα ή 15,2 ευρώ το τετράμηνο.

Με προκλητικό τρόπο, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι οι νέες αυξήσεις στη χαμηλή κατανάλωση συνιστούν «δικαιότερη τιμολόγηση για όλους» και πως έτσι «αποτρέπει ένας πελάτης να επιβαρύνεται αδικαιολόγητα με ακριβότερες χρεώσεις προκειμένου ένας άλλος να απολαμβάνει φθηνότερες τιμές». Για να δικαιολογήσει τον παραπάνω ισχυρισμό, η ΔΕΗ ισχυρίζεται ξεδιάντροπα ότι από τα 2 εκατομμύρια παροχών που έχουν κατανάλωση 1 - 800 kWh / τετράμηνο,ότι δήθεν ..... «αφορούν στην πλειονότητα εξοχικές και δεύτερες κατοικίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: