Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Παρέδωσε ο «πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου»!

Ο «πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου», όπως τον χαρακτηρίζουν, λόγω του ασκητικού τρόπου ζωής του, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, πρώην αντάρτης, Χοσέ Μουχίκα παρέδωσε σήμερα την προεδρία της χώρας του στον ογκολόγο Ταμπαρέ Βάσκες.
Ο 80χρονος «Πέπε» Μουχίκα, ο οποίος ήτυαν αλλεργικός στο πρωτόκολλο και διεθνής σταρ με τα κηρύγματά του κατά του καταναλωτισμού, παραχωρεί τη θέση του σ' έναν εβδομηντάχρονο γιατρό, στον οποίο παραδίδει μια χώρα που εδώ και δώδεκα χρόνια καταγράφει κάθε χρόνο οικονομική ανάπτυξη.
Πρώην αντάρτης ο οποίος πέρασε σχεδόν 15 χρόνια στη φυλακή ως το τέλος της δικτατορίας (1973-1985), ο Χοσέ Μουχίκα παρότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας --αναφορικά, για παράδειγμα, με την παιδεία ή τις υποδομές--, εντούτοις κατέφερε πλήγμα στον συντηρητισμό υιοθετώντας μια σειρά από κοινωνικούς νόμους, πρωτοποριακούς σε περιφερειακό, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χθες χιλιάδες Ουρουγουανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μοντεβιδέο για να χαιρετίσουν μια τελευταία φορά ως πρόεδρο τον «Πέπε» Μουχίκα.
«Δεν φεύγω, έρχομαι, θα φύγω με την τελευταία μου πνοή, όπου κι αν είμαι, θα είμαι μαζί σας (...) Ευχαριστώ, αγαπημένε λαέ», είπε συγκινημένος προς το πλήθος ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος θα βρεθεί πλέον στα έδρανα της Γεουσίας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο,Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: