Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η ψήφος του λαού και η «νωπή λαϊκή εντολή»

                                    Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν γίνει κυβέρνηση, προωθούσε συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου», την ιδέα ότι για να ανασάνει ο λαός δε χρειάζεται καμιά ριζική ανατροπή, καμιά ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο, ότι αρκεί μόνον μια αλλαγή κυβέρνησης, μια αλλαγή …..διαχείρισης.
Μετά τον πρόσφατο μοιραίο “ιστορικό συμβιβασμό” του, ένα από τα ψευτοεπιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πείσει ότι ο συμβιβασμός που έκανε με τους 3 «θεσμούς» του κεφαλαίου (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έχει την έγκριση του λαού, είναι ότι βαδίζει με βάση την εντολή που έδωσε η λαϊκή ψήφος για επίτευξη συμφωνίας και όχι ρήξη με την ΕΕ! Αυτό, παρόλο που περιέχει κάποια αλήθεια, γιατί όντως μεγάλο τμήμα όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ δεν ήθελε σύγκρουση με την ΕΕ, την Ευρωζώνη και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στην πραγματικότητα αποτελεί λαθροχειρία, αφού ο λαός μας, ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ με προσδοκίες πως θα μπει τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν τον ψήφισε γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσει την αντιλαϊκή στρατηγική των μνημονίων. Οτι θα συνεχιστούν η επιτήρηση, η τρόικα με άλλο όνομα, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί λιτότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν τον ψήφισε γνωρίζοντας ότι θα αφήσει απείραχτο όλο το μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο, τους νόμους και την πολιτική που φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στο λαό. Σήμερα, όμως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πετάει στα μούτρα του λαού και ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων τη συνέχιση του μνημονίου και όλου του αντιλαϊκού πλαισίου που καθιέρωσε. Πρόκειται για τους εφαρμοστικούς νόμους που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία - Πρόνοια και  επιβάλλουν τη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών που τώρα θα γίνει με άλλο τρόπο, τις ιδιωτικοποιήσεις των λεγόμενων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: