Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

"Πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε",....είπε ο πρόεδρος της έδρας στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Αθώος για απόπειρα απιστίας σε βάρος του Δημόσιου, ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος ήταν η ετυμηγορία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η νόθευση εγγράφου αφορά στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και στη διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός απαλλάχθηκε της κακουργηματικής κατηγορίας, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε κατά πλειοψηφία ότι δεν αποδείχτηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου από την πράξη του πρώην υπουργού ώστε να δικαιολογείται το κακούργημα που επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα ειναι πενταετής φυλάκιση.
Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του εικόνα.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
Ο πρόεδρος της έδρας αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης είπε στον Γ. Παπακωνσταντίνου:
"Το δικαστήριο εξήντλησε στο πρόσωπό σας την επιείκειά του. Ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει οδηγό για τη μετέπειτα ζωή σας. Αν και όπως φάνηκε δεν θα ασχοληθείτε εκ νέου με την πολιτική. Πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε".
Αναδημοσίευση απο το MEGAΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: