Ο άνθρωπος κάποτε σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια… αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Κωφοί και βαρήκοοι θα «ακούσουν» και θα παίξουν μουσική !

Πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο

Μία καινοτόμα καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε κωφούς και βαρήκοους να νιώσουν και να παίξουν μουσική, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία, συνδιοργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και  το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Πρόκειται για το βιωματικό εργαστήριο μουσικής «Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή ενήλικες και παιδιά με προβλήματα ακοής με τη μουσική και τα κρουστά. Το πρόγραμμα προβλέπει αυτοτελείς συναντήσεις, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα 4, Κτήριο Μ1).
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις ενισχύουν τη διάδοση δονήσεων και σε συνδυασμό με βίντεο ενθαρρύνουν τη διάδραση των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών / εμψυχωτών.   Η αυξημένη πρόσληψη οπτικών ερεθισμάτων  και η αντιληπτικότητα του ρυθμού,  σημαντικές ικανότητες των ατόμων με απώλεια ακοής, αποτελούν την αφετηρία από την οποία εκκινούν οι συντελεστές του εργαστηρίου για να υλοποιήσουν μία σειρά διαδράσεων, ανοιχτών σε παιδιά και ενήλικες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη μουσική τους εκπαίδευση.
  Πληροφορίες: www.teloglion.gr / www.tch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: