Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

“Εμφιαλωμένο νερό”: Μιά πονεμένη ιστορία......


Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η Nestle, εμφιαλώνει το νερό του Μίσιγκαν χωρίς κόστος και το πουλάει με απίθανο κέρδος....
Τα εκατομμύρια λίτρα νερού που αντλεί κάθε χρόνο της κοστίζουν μόλις 200 δολάρια. Από το 2005 μέχρι το 2018 άντλησε περισσότερα από 12,8 δισεκατομμύρια λίτρα από το Μίσιγκαν. Η πολιτεία δεν χρεώνει τέλη για την άντληση του νερού, όπως κάνει για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Και επειδή στην εταιρεία ανήκουν κτήματα στην περιοχή, μπορεί να αντλεί όσο νερό επιθυμεί.
Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι είναι εμφανής η ζημιά που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον οι συγκεκριμένες ενέργειες της Nestle, καθώς αρκετές πηγές έχουν στερέψει πλήρως.
«Δεν τους ανήκει, δηλώνουν οι κάτοικοι»!
«Είμαστε ενάντια στο εμφιαλωμένο νερό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Παίρνουν το νερό, το βάζουν σε πλαστικά μπουκάλια, το πουλάνε στο εξωτερικό και βγάζουν ένα τεράστιο κέρδος από νερό που δεν τους ανήκει. Το νερό ανήκει στον λαό» δήλωσε η Πέγκι Κέιζ, μέλος της ΜΚΟ Michigan Citizens for Water Conservation (Πολίτες του Μίσιγκαν για τη Διατήρηση του Νερού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: